Att få förmånen att leda en grupp med 45 underbart glada och förväntansfulla människor på Lofoten är en helt underbar upplevelse. IT företaget NOX tillsammans med resebyrån Big Travel beställde en resa med fotoadventures.se till Lofoten. På programmet stod vandring, fotografering samt fint väder och Norrsken. En fantastisk kombination som kan vara svår att kombinera på Lofoten.
Med mig (Anders Jorulf) på resan fanns mina trogna följeslagare Pontus, Hubbe och Niclas. Tre underbara killar som jag alltid arbetar med på dessa resor. Pontus är oerhört duktig på att läsa av naturen. Niclas är en mycket klok person som alltid ser till att säkerheten följs till punkt och pricka och Hubbe är en oerhört duktig och kompetent fotograf. Hela NOX gänget anlände till Lofoten via 01:00 tiden och genast började alla att fråga efter Norrskenet. Natten var fortfarande ung och för flera av deltagarna var det första gången de såg Norrsken på riktigt. (Att få se norrsken är inte alltid enkelt då perfekta förhållanden avseende väder måste infinna sig).
Norrsken över Lofoten, September 2017

​​

Dagen därpå satte vi oss i bussen som tog oss mot Kvalvika Beach. Stämningen var helt på topp och det låg en fantastisk förväntan i luften. (Kvalvika Beach är an av tre stränder på Lofoten som inte går att köra till med bil). Vi började vår vandring mot Kvalvika. Den första delen av vandringen är lite tuffare med en hel del stigning men det skulle visa sig inte vara något i jämförelse mot vad som skulle komma. Efter en timme började vi se Kvalvikas vita sandstrand och kunde även skönja doften av grillad korv. Väl nere på stranden serverades det grillkorv till 45 hungriga men fantastiskt nöjda fotografer från NOX.
Efter vår eminenta grillkorvslunch, påbörjades en av fotoworkshoparna med Anders Jorulf. Därefter vandrade hela gänget upp för det 560 m ö h höga Ryten. De första 300 metrarna är väldigt branta med en tuff stigning. Blött i markerna men ändå väldigt härligt go i hela gänget. Här delade vi upp NOX gänget så ett gäng vandrade på i ett hårdare tempo medan övriga i ett mer normalt tempo.
Kvalvika Beach, Lofoten. Foto - Anders Jorulf

​​

Kvalivika Beach. En fantastisk naturstrand som bara går att vandra eller åka båt till. Stranden byter skepnad allteftersom tidvattnet kommer och går. Att få leda ett så stort och härligt gäng som 45 personer i en så extrem miljö som Lofoten är var en fantastisk upplevelse men inte alltid enkelt. Strapatserna väntar runt hörnet och flera av deltagarna gjorde helt fantastiska framsteg och bearbeta sin rädsla för höjder. Nätterna tillbringades på stränderna fotandes Norrskenet. Och vilket Norrsken sedan. Himlen lyste grönt av detta fantastiska himlafenomen. Det var trötta men oerhört glada och lyckliga människor från NOX som genom fotoadventures.se och Anders Jorulf fått en upplevelse för livet. Härlig vandring i ett väder som helt enkelt var fantastiskt, storslagen natur och ett fantastiskt Norrsken nätterna igenom - bättre än så här kan man inte ha det på Lofoten. Att ett gäng sedan fick förmånen att besöka det mytomspunna berget Reinebringen, höjde bara stämningen på gänget. Går du i tankar och funderingar på att följa med upp till Lofoten vid nästa kurstillfälle som är den 21 maj 2018, passa på att anmäla dig nu. 
Just nu får du Lightroom med på köpet när du beställer samt betalar anmälningsavgiften. Varmt välkommen med på vår nästa resa.